Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Joseph Swinnen asbl - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Imsir Sociale Werkplaats Imsir Sociale Werkplaats Maatschappelijke projecten
Integratiecentrum Mozaïek Integratiecentrum Mozaïek Maatschappelijke projecten
La Bobine asbl La Bobine asbl Maatschappelijke projecten
La Ferme de Froidmont Insertion asbl La Ferme de Froidmont Insertion asbl Maatschappelijke projecten

Joseph Swinnen asbl

Maatschappelijke projecten (Sociale economie)

De vzw Joseph Swinnen omvat twee buurtcentra en het wijkgezondheidscentrum “Le 35”. Die zijn gelegen in de buurt van het Brusselse Noordstation. Met opleidingen, informatieve activiteiten, medische voorzieningen en als ontmoetingsplaats werkt de organisatie aan een betere situatie voor de verschillende socioculturele groepen uit de wijk, waar veel armoede bestaat en de werkloosheid hoog ligt. De vereniging geeft bijzondere aandacht aan vrouwen en kinderen van buitenlandse afkomst. Zij kunnen er onder andere deelnemen aan cursussen Frans, informatica, borduren, naaien, koken. Er zijn ook ontspannende activiteiten. De organisatie is erkend als opleidingsinstelling en krijgt als dusdanig ook subsidies. Voor kinderen is er onder andere naschoolse opvang, hulp bij het huiswerk, lees- en knutselateliers en ook tijdens de vakantie organiseert de vereniging voor hen activiteiten. Het wijkgezondheidscentrum focust ten slotte sterk op zwangerschapsbegeleiding, naast onder meer logopedie en psychologische hulp voor kinderen. Het wijkgezondheidscentrum werkt niet met het systeem van de forfaitaire vergoeding via het ziekenfonds maar per consultatie. De vzw Joseph Swinnen is al actief sinds 1975 en in 2011 werkten er meer dan 40 mensen, waaronder ook een aantal vrijwilligers. Triodos Bank heeft een krediet verleend voor de aankoop van het gebouw waar de vzw aanvankelijk mede-eigenaar van was.

Maatschappelijke projecten

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere initiatieven op het gebied van sociale voorzieningen, werkgelegenheids- programma's, (re) integratie, jongeren- centra en wijkcentra.

Adres:
Rue du Pont de l'Avenue 35
1000
Bruxelles
Belgique

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.

 

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.