Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Centrale Solaire de Cahors Sud - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Centrale Solaire de Cahors Sud

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Het zonnepark ‘Centrale Solaire de Cahors Sud’ ligt in de buurt van Cahors in het zuidwesten van Frankrijk. Het is 15 hectare groot en met een capaciteit van 8 MW levert het voldoende stroom voor 11.000 inwoners (zonder verwarming). Zo wordt er jaarlijks een CO2-uitstoot van 820 ton vermeden. Het project werd ontwikkeld door de groene energiegroep Valeco, die al meer dan 20 jaar is gespecialiseerd in windmolens en zonneparken. Het kwam er op initiatief van de lokale gemeenschap en de lokale overheden. Om de begroeiing op het terrein onder te panelen kort te houden, is een samenwerking afgesloten met een herder die er geregeld zijn schapen laat grazen. Voor het onderhoud van de infrastructuur is bovendien een tweede samenwerking opgezet met een organisatie die mensen met moeilijkheden opnieuw toegang geeft tot de arbeidsmarkt. Triodos Bank heeft het zonnepark gecofinancierd. (copyright foto: Valeco)

http://www.groupevaleco.com

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Adres:
46170
Lhospitalet
France

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.