Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Federatie Zelforganisaties in Vlaanderen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Evoliris asbl Evoliris asbl Maatschappelijke projecten
Fattorimmo scrlfs Fattorimmo scrlfs Maatschappelijke projecten
Fondation Micheline Fondation Micheline Maatschappelijke projecten
Form'Anim - MosaïCultures Form'Anim - MosaïCultures Maatschappelijke projecten

Federatie Zelforganisaties in Vlaanderen

Maatschappelijke projecten (Sociale economie)

De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen is een sociaal-culturele overkoepelende vereniging die werkt aan de integratie, emancipatie en participatie van de migrantengemeenschap in Vlaanderen. Haar leden komen uit alle werelddelen. Zo zijn er Afrikaanse, Turkse, Latijns-Amerikaanse, Maghrebijnse, Arabische, Oost-Europese en Vlaamse organisaties aangesloten. De federatie heeft dan ook een multicultureel bestuur en personeelsbestand. De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen ziet een heel belangrijke opdracht weggelegd voor het allochtone middenveld in het uittekenen van het beleid voor etnisch-culturele minderheden. De federatie brengt verenigingen samen en geeft hen ondersteuning, bijvoorbeeld op het vlak van personeelszaken en juridische of financiële aspecten. Daarnaast treedt de federatie ook op als gesprekspartner voor verschillende overheden en instellingen en verdedigt ze de belangen van de afdelingen en haar achterban. Enkele thema’s die op de agenda staan, zijn stemrecht voor migranten, recht op degelijk onderwijs, recht op goede huisvesting en tewerkstelling. De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen is erkend door de Vlaamse Gemeenschap en door de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel. Triodos Bank heeft de aankoop en de renovatie van een eigen pand in de Dampoortstraat in Gent gefinancierd.

http://www.fzovl.be

Maatschappelijke projecten

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere initiatieven op het gebied van sociale voorzieningen, werkgelegenheids- programma's, (re) integratie, jongeren- centra en wijkcentra.

Adres:
Tolhuislaan 84a
9000
Gent
België

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.

 

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.