Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van H.B.S. Nauta - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Gerbranda State Gerbranda State Biologische landbouw
Glastuinbouwbedrijf Hopmans Glastuinbouwbedrijf Hopmans Biologische landbouw
Hamster Mieden Hamster Mieden Biologische landbouw
Heining & Hoef Heining & Hoef Biologische landbouw

H.B.S. Nauta

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

H.B.S. Nauta is een biologische melkveehouderij gelegen in het hart van Friesland. Met ongeveer 55 melkkoeien en 55 hectare grasland wordt er al sinds 1997 biologische melk geproduceerd. De meeste koeien kalven af in het voorjaar en kunnen dan meteen de weide in. Dat zorgt ervoor dat de meeste melk uit vers gras geproduceerd wordt. De melk wordt geleverd aan Kaasmakerij Henri Willig in Heerenveen, waar er Hooidammer- en Polderkaas van wordt gemaakt.
Bewust beheer van grasland, zoals verhoging van het waterpeil en later maaien, heeft ervoor gezorgd dat het aantal weidevogels is toegenomen. Ook kruiden en insecten profiteren hiervan.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Tsjerkebuorren 9
9021 CH
Easterwierrum

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.