Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Van Andel Bio - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Sumiran Sumiran Biologische landbouw
V.O.F. van Dijk - van Lagen V.O.F. van Dijk - van Lagen Biologische landbouw
Van Lierop Van Lierop Biologische landbouw

Van Andel Bio

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Joost Jonk en Piet van Andel runnen het biologische bedrijf Van Andel Bio.

Zij boeren op de vruchtbare poldergrond in zuidelijk Flevoland en telen verschillende groenten zoals aardappels, wortels, pompoenen, erwten en bonen.
Specialiteiten zijn uien en rode bieten. De gewassen worden met zorg geteeld en daarna op het eigen bedrijf gesorteerd en klaargemaakt voor natuurvoedingswinkels en supermarkten. De missie is om met vaste afnemers een korte keten te smeden: van de planten op het land naar de klanten in het land.

De bodemvruchtbaarheid wordt in stand gehouden door een ruime vruchtwisseling en de teelt van granen, grasklaver en groenbemesters. Bloemstroken langs akkerranden dragen bij aan een natuurlijk evenwicht.

In 2017 kwam een goed onderhouden en vruchtbaar perceel grond in de buurt te koop. Dit is in samenwerking met Triodos Bank gekocht. De komende twee jaar wordt deze grond omgeschakeld naar biologisch.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Winkelweg 21
3896 LH
Zeewolde

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.