Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Springhoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Slingenbergh Slingenbergh Biologische landbouw
Snippe Akkerbouw Snippe Akkerbouw Biologische landbouw
Stichting Loverendale Stichting Loverendale Biologische landbouw
Stichting Van Eigen Erf Stichting Van Eigen Erf Biologische landbouw

Springhoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Ria en Wijnand de Wit hebben samen met hun twee zoons een biologisch melkveebedrijf in Benschop. Door de bouw van een zeer diervriendelijke vrijloopstal in 2015 groeit hun bedrijf van 80 naar 150 koeien.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Boveneind Zuidzijde 43
3405 AN
Benschop
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.