Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Hof van Moeder Aarde - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Hof van Moeder Aarde

Ontwikkelingssamenwerking (Sociale economie)

Hof van Moeder Aarde is een kleinschalige woon-werkgemeenschap. Door multifunctioneel gebruik van de aanwezige binnen- en buitenruimte wordt een traditioneel recreatiebedrijf een veelzijdige, duurzame en bloeiende onderneming. Bewust zijn, duurzaam doen en divers genieten zijn daarbij de uitgangspunten.

Hof van Moeder Aarde biedt ruimte voor:
- de huisvesting van een woongroep;
- recreatief verblijf in een groepsaccomodatie of op de camping met jaar- en seizoensplaatsen;
- het geven van workshops en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en duurzaamheid;
- kleinschalige dagbesteding aan mensen met een zorgvraag.

Op een van de voormalige kampeervelden telen de bewoners op biologische wijze groenten, fruit en bloemen voor eigen gebruik. Voor bewoners en gasten is er daarnaast een hofwinkel met biologische levensmiddelen en een biologisch eethuisje.

Onder het motto 'Geef de aarde terug aan zichzelf', is de grond onder Hof van Moeder Aarde ondergebracht in een stichting, die statutair tot doel heeft om de grond ecologisch verantwoord te (laten) beheren. Cooperatie Hof van Moeder Aarde is eigenaar van de gebouwen en beheert het geheel.

http://www.hofvanmoederaarde.nl

Ontwikkelingssamenwerking

In deze sector financiert Triodos Bank microfinancierings- instellingen, gecertificeerde biologische producenten, distributie en detailhandel, producenten en eindgebruikers; maar ook projecten op het gebied van electrificatie, drinkwater en afvalwater.

Adres:
Bliksteeg 1-1A
7161 PG
Neede
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.