Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van A. Onnes Melkveehouderij - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
't Hoogeveld 't Hoogeveld Biologische landbouw
Adriana Hoeve Adriana Hoeve Biologische landbouw
Agro Service Tuenter Agro Service Tuenter Biologische landbouw

A. Onnes Melkveehouderij

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Arnold Onnes runt in Adorp een biologische melkveehouderij met 70 melkkoeien. Het bedrijf ligt in één van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. Dat geeft beperkingen maar ook kansen. Onnes pacht veel natuurland bij, waar droge koeien en jongvee in de wei staan. Mede hierdoor is het ook mogelijk om aan weidevogelbeheer te doen. Als de bodem het toelaat, lopen de melkkoeien buiten in het gras. Naast de koeien fokt Onnes samen met zijn vriendin Petra rijpaarden.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Paddepoelsterweg 1
9774 TG
Adorp
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.