Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Windkr-acht - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Windpark De Hondtocht B.V. Windpark De Hondtocht B.V. Duurzame energie
Windpark Derde Dijk Windpark Derde Dijk Duurzame energie
Windpark Estlandweg II Windpark Estlandweg II Duurzame energie
Windpark Hellegatsplein Windpark Hellegatsplein Duurzame energie

Windkr-acht

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Windkr-acht is opgericht in Kampen door een aantal lokale ondernemers met de ambitie om duurzame energie te produceren. Medio 2015 zijn er in kampen vier Enercon (E82) windturbines geplaatst met een vermogen van 3 MW. Twee op bedrijventerrein Haatlandhaven en twee turbines op het bedrijventerrein Zuiderzeehaven. Totaal wordt er grofweg 26.882.000 kWh per jaar opgewekt. Bij een gemiddeld gebruik van 3.500 kWh per huishouden, komt dit neer op circa 7.680 huishoudens. Het unieke van het windpark is dat een gedeelte van de stroom direct wordt afgenomen door de naastgelegen steenfabriek als ook graanopslag. Door deze slimme combinatie wordt er gebruik gemaakt van de aanwezige energie infrastructuur en wordt onnodig transport van electra voorkomen.

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Genuakade 1
8263 LG
Kampen

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.