Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Bioforum Vlaanderen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
't Reigershof 't Reigershof Biologische landbouw
De Wassende Maan De Wassende Maan Biologische landbouw

Bioforum Vlaanderen

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Als antwoord op de groei van de biologische landbouw ontstond de behoefte aan een koepelorganisatie die de biosector een duidelijk gezicht geeft. In december 2000 werd zo BioForum geboren. BioForum Vlaanderen vertegenwoordigt de biologische sector en heeft boeren, verwerkers en verkopers als leden. Aan consumenten biedt BioForum ‘5 goeie redenen om bio te kiezen’ en in het tijdschrift ‘Puur’ kunnen ze verhalen, recepten en achtergrondinformatie vinden. BioForum is van mening dat iedereen er baat bij heeft dat biologische voedingsproducten een belangrijke plaats krijgen in onze maatschappij en dus in onze koelkast.
Triodos Bank heeft Bioforum Vlaanderen een kaskrediet verleend als voorfinanciering van subsidies.

http://www.bioforumvlaanderen.be/

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Adres:
Quellinstraat 42
2018
Antwerpen
België

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.