Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Compana Hondurena de Energia Solar - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Aurora Futura Aurora Futura Duurzame energie
Boreas Wind Boreas Wind Duurzame energie

Compana Hondurena de Energia Solar

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Eind vorig jaar heeft Triodos Groenfonds een lening verstrekt aan Compana Hondurena de Energia Solar (Cohessa) voor de bouw van een zonnepark. Dit zonnepark is aangelegd in het onherbergzame zuidoostelijke deel van Honduras. De totale capaciteit van het park bedraagt 50 MWp, genoeg om 10.000 huishoudens van schone energie te voorzien. Voor Triodos Groenfonds is dit de derde investering buiten Nederland.

De impact van dit project is groot, omdat Honduras voor zijn elektriciteit vrijwel volledig afhankelijk is van import. Bovendien is het leeuwendeel van deze elektriciteit opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen. Daarbij zou de extra capaciteit de prijs van elektriciteit kunnen drukken. Tenslotte zorgt het zonnepark voor nieuwe werkgelegenheid in de regio.

“Wij zijn blij dat we met deze lening dit belangrijke energieproject in Honduras kunnen steunen. Voor Triodos Groenfonds betekent dit een verdere diversificatie van de portefeuille en een versterking van onze trackrecord in opkomende landen.”

http://soposa.com/

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Honduras

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.