Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Marije Vogelzang - eetontwerper - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Marci Panis Marci Panis Kunst en cultuur
Maria Roosen Maria Roosen Kunst en cultuur
Mediamatic Mediamatic Kunst en cultuur
Metaalkathedraal Metaalkathedraal Kunst en cultuur

Marije Vogelzang - eetontwerper

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Marije Vogelzang ontwerpt vanuit het werkwoord eten. Zij is daarbij bijvoorbeeld geïnspireerd door de herkomst, de sociale impact of de psychologische kant van eten. Vandaar dat ze zichzelf geen food designer noemt maar, als eerste in de wereld ‘eating-designer’. In 2000 studeerde Vogelzang af aan de Design Academy in Eindhoven waarna ze heeft besloten een nieuwe richting in het ontwerpvak te ontwikkelen. Nadat ze 2 experimentele restaurants (Genaamd Proef, In Rotterdam en Amsterdam) heeft ontwikkeld en verkocht, werkt ze nu solo onder haar eigen naam. Na 15 jaar ervaring wordt ze gezien als de pionier en de ‘Grande dame’ (De Volkskrant) op het gebied van eet-ontwerp.
Vogelzang werkt voor de voedingsmiddelenindustrie, horeca en ziekenhuizen maar maakt ook kunstinstallaties, performances en schrijft boeken. Recentelijk is ze aangesteld als hoofd van een nieuwe afstudeerrichting genaamd FOOD NON FOOD over voedsel aan de Design Academy. Haar werk wordt internationaal erkent en gepubliceerd. Marije geeft wereldwijd inspirerende lezingen over haar werk en visie.

http://www.marijevogelzang.nl/

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Triodos Cultuurfonds

Triodos Cultuurfonds is het enige beursgenoteerde culturele beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt in culturele projecten die de ontwikkeling en het behoud van cultuur stimuleren. Naast grote projecten passen ook kleinere culturele initiatieven in het beleggingsbeleid. Zo belegt het fonds bijvoorbeeld in musea, theaters, kunstenaars en podia.

Adres:
Hofstraat 3
3311 XH
Dordrecht
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.