Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Mooij- de Lange - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Melkveehouderij De Bouwerij Melkveehouderij De Bouwerij Biologische landbouw
Melkveehouderij Hogewerf Melkveehouderij Hogewerf Biologische landbouw
Naoberhoeve Naoberhoeve Biologische landbouw
Natuurderij Keizersrande Natuurderij Keizersrande Biologische landbouw

Mooij- de Lange

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Michiel de Mooij en Jacqueline Lange hebben een biologisch melkveebedrijf in Bakkum. In 2014 hebben zij een nieuwe stal gebouwd voor hun 60 melkkoeien. Op het bedrijf zijn verder pensionpaarden, schapen en kippen te vinden. Ook worden tussen Castricum en Egmond 1100 hectare beheerd met Schotse Hooglanders en Exmoorpony's. Hier wordt aan agrarisch natuurbeheer gedaan en zorg aangeboden.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Heereweg 1
1901 MA
Castricum
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.