Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van 't Hoogeveld - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Thúskomme Thúskomme Natuurvoeding
Urban Cacao Urban Cacao Natuurvoeding
Willem & Drees Willem & Drees Natuurvoeding
Winkel van de Natuur Winkel van de Natuur Natuurvoeding

't Hoogeveld

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Het nieuw ingerichte natuurgebied de Onlanden wordt beheerd door Hoogeveld BV, een samenwerking tussen zoogkoeienhouders Sytze en Alma van der Goot en Natuurmonumenten.

Met gebruik van zo’n 300 hectare natuurland en onderhoud en natuurwerkzaamheden op nog eens ruim 400 hectare is Kijkboerderij ’t Hoogeveld grootschalig. Het maaien, schudden en harken doen ze zelf, de loonwerker komt met de balenpers. De boerderij werkt al 12 jaar volgens een groenbestek, alle onderhoud en werkzaamheden in het 1500 ha grote gebied verzorgen zij. Slootonderhoud, rasters en paden bijhouden. Een middengebied van 750 hectare is onlangs ingericht als waterberging met een kade van 23 kilometer.

Er is gekozen voor het ras Limousin omdat deze koeien zich goed handhaven in het gebied, goede moederdieren zijn en uitstekende kwaliteit vlees leveren

Alma doet de mensenkant, wil de landbouwproductie laten zien en mensen bewust te maken van het moderne boerenleven door middel van excursies, educatie, vergaderen naast de koeien en verjaardagsfeestjes.

http://www.hoogeveld.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Westerhorn 43
9761 VN
Eelde
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.