Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Côte-à-Côte - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Côte-à-Côte

Zorg (Sociale economie)

De vzw Côte-à-Côte werd opgericht door ouders van kinderen met een motorische handicap als gevolg van hersenverlamming. Zij wilden een aangepaste woonplaats voorzien voor jongvolwassenen met een dergelijke handicap. In 2014 werd voor hen een nieuw passiefgebouw opgetrokken in het centrum van Louvain-la-Neuve. In totaal is er plaats voor 14 à 16 bewoners, waarvan 8 met een handicap. Zij kunnen er zo zelfstandig mogelijk leven. Voor huishoudelijke taken krijgen ze praktische hulp. Persoonlijke assistenten kunnen helpen om deel te nemen aan sociale of culturele activiteiten. Ontmoetingsruimtes in het gebouw stimuleren ook contact met de buren. Het pilootproject werd voor het grootste deel gefinancierd met giften, middelen die de vzw verzamelde, en subsidies. Triodos Bank heeft een krediet verleend voor het resterende deel.

http://coteacote.info/

Zorg

In deze sector financiert Triodos Bank ouderenzorg, gehandicaptenzorg, zorgboerderijen, gezinshuizen en multi-functionele welzijnsaccommodaties.

Adres:
Rue de la Neuville 32
1348
Louvain-la-Neuve
Belgique

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.