Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Enercon - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Enercon

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Triodos Groenfonds heeft 2 E-115 windturbines gefinancierd op het testveld van de Universiteit van Wageningen in de gemeente Lelystad. De turbines worden gebouwd door Enercon. De E-115 is de nieuwste turbine van de Duitse windturbineleverancier Enercon. De door Triodos gefinancierde molens zijn de eerste in Nederland gebouwde E-115 turbines. Met een productie van ongeveer 10.500 MWh zullen de turbines ruim 3.000 huishoudens van elektriciteit voorzien.

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Edelhertweg
Lelystad
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.