Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van WOW Amsterdam - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Vereniging de Binnenpret Vereniging de Binnenpret Kunst en cultuur
WORM WORM Kunst en cultuur
Wapke Feenstra Wapke Feenstra Kunst en cultuur
Wendy Rijken Wendy Rijken Kunst en cultuur

WOW Amsterdam

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

In Amsterdam zijn Stadsdeel West, Bureau Broedplaatsen en onderneemster Sandra Chedi samen WOW gestart. Een voormalige technische school in de Kolenkitbuurt hebben ze verbouwd tot dit unieke hostel en culturele hotspot. WOW zorgt voor een nieuwe impuls in de wijk, door de combinatie van toerisme en kunst.

Het gebouw biedt tijdelijke huisvesting aan afgestudeerd talent van kunstopleidingen, zoals de Rietveld Academie. Op de begane grond van WOW vind je onder meer een restaurant, centrale lobby en twee binnentuinen. Die bieden ruimte voor ontmoeting, werkplekken en ‘exposure’.

WOW kent een bijzonder businessmodel. De 350 low budget slaapplekken brengen genoeg geld in het laadje voor culturele activiteiten. Zo mogen kinderen uit Bos en Lommer een gratis fotografiecursus volgen. Ook zijn er veel exposities, filmavonden en modeshows. WOW stimuleert daarmee de uitwisseling en ontmoeting tussen bezoekers, bewoners, Amsterdammers en een internationaal publiek.

http://www.wow-amsterdam.nl/

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Wiltzanghlaan 60
1061 HC
Amsterdam
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.