Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Alterna - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Aimer Jeunes Aimer Jeunes Maatschappelijke projecten
Alternatives Familiales asbl Alternatives Familiales asbl Maatschappelijke projecten
Amazone Amazone Maatschappelijke projecten

Alterna

Maatschappelijke projecten (Sociale economie)

Al meer dan 30 jaar strijdt GROUPE SOS tegen uitsluiting in al zijn vormen. Door de progressieve diversificatie van zijn activiteiten, beantwoordt de groep vandaag aan de behoeftes van de maatschappij met acht activiteitensectoren: Jeugd, Tewerkstelling, Solidariteit, Gezondheid, Senioren, Cultuur, Ecologische Transitie, Internationale Actie. Alterna is de vastgoedstructuur van GROUPE SOS: ze coördineert de patrimoniale beslissingen van de groep en begeleidt de ontwikkeling van haar vastgoedactiviteiten.

In Marseille heeft Triodos Alterna's acquisitie van een volledig eco-ontworpen gebouw gefinancierd. GROUPE SOS baat er, via zijn Solidariteitssector, een Lits Halte Soins Santé uit (LHSS, Beddenhalte Verzorging Gezondheid) met 40 plaatsen. Deze LHSS verwelkomt en verzorgt zieke daklozen met een gezondheidstoestand die geen hospitalisatie (meer) vereist. Zo vermijdt de organisatie de verergering van de pathologieën en uitsluiting uit het zorgsysteem.

In Marseille heeft Triodos via Alterna de verwerving van een gebouw gefinancierd waarin GROUPE SOS via zijn Cultuursector Commune Image uitbaat. Deze locatie vormt een productiehuis voor cinéma en virtuele realiteit van de nieuwste generatie. Uitgerust met een digitaal labo, stimuleert Commune Image een gemeenschap van 40 zelfstandigen (auteurs, regisseurs, producers, ondernemers, technici en verdelers).

http://www.groupe-sos.org/structures/615/LHSS_Fontainieu

http://www.groupe-sos.org/structures/615/LHSS_Fontainieu

Maatschappelijke projecten

In deze sector financiert Triodos Bank onder andere initiatieven op het gebied van sociale voorzieningen, werkgelegenheids- programma's, (re) integratie, jongeren- centra en wijkcentra.

Adres:
Chemin de Fontainieu 20
13014
Marseille
France

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.

 

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.