Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stadsverwarming Purmerend - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Pondera Consult Pondera Consult Duurzame energie
Renewable Factory Renewable Factory Duurzame energie
Rooftop Rooftop Duurzame energie

Stadsverwarming Purmerend

Duurzame energie (Natuur en milieu)

Stadsverwarming Purmerend B.V. (SVP) is een innovatief en duurzaam lokaal energiebedrijf. Naast duurzame productie, staan duurzame distributie en duurzame consumptie centraal bij SVP.

Het energiebedrijf is in 2013 gestart met de bouw van Bio Warmte Centrale De Purmer met een vermogen van 44 MWth voor duurzaam opgewekte warmtevoorziening aan 25.000 klanten. Met de nieuwe productiemethode kan de CO2-uitstoot met 50.000 ton per jaar worden teruggebracht. Nu wordt nog gebruik gemaakt van restwarmte van een elektriciteitscentrale.

Staatsbosbeheer gaat de benodigde biomassa leveren in de vorm van gesnipperd hout uit eigen natuurgebieden voor 80% van de warmteopwekking. In de resterende 20% van de warmtebehoefte zal vooralsnog door gasgestookte hulpwarmteketels worden voorzien. Met Staatsbosbeheer wordt onderzocht hoe ook dit verder verduurzaamd kan worden.

http://www.stadsverwarmingpurmerend.nl

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiƫle status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Nieuwe Gouw 20
1442 LE
Purmerend
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.