Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Woagen B.V. - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Windpark Vader Piet Windpark Vader Piet Duurzame energie
Windturbine RIFF Windturbine RIFF Duurzame energie
Zelfstroom Zelfstroom Duurzame energie
Zon Exploitatie Nederland Zon Exploitatie Nederland Duurzame energie

Woagen B.V.

Duurzame energie (Natuur en milieu)

In september 2004 is de Drentse agrariër Erwin Wollerich gestart met de ontwikkeling van een biomassavergisting installatie op het erf van zijn bedrijf Woagen B.V in Tweede Exloermond (Drente). Inzet was het minder afhankelijk worden van zijn kernactiviteiten: aardappelen teelt voor Avebe. Door nieuwe technologieën, waarmee waardevolle mineralen worden gewonnen, is de inbreng van maïs met 30% gereduceerd. Verder worden er reststoffen zoals glycerine (restproduct van biodiesel productie) en mest gebruikt. In twee grote tanks wordt de biomassa vergist, waarna het ontstane gas wordt verbrand. Dit proces genereert zowel elektriciteit als warmte. De elektriciteit wordt geleverd aan het net, de warmte aan een naburig pluimveehouderij bedrijf, waaraan alle warmte direct, via een leiding, geleverd wordt. Dit maakt het project zeer energie efficiënt. De installatie is in 2006 geplaatst en draait naar volle tevredenheid.

Duurzame energie

In deze sector financiert Triodos Bank een breed spectrum aan duurzame energieprojecten, waaronder windenergie, zonne-energie, waterkracht en biomassa.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Zuiderdiep 300
9571 BS
Tweede Exloermond
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.