Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Sengersbroek - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Schotse Hooglanders Schotse Hooglanders Biologische landbouw
Schuttershof Schuttershof Biologische landbouw
Sjaak Twisk Sjaak Twisk Biologische landbouw
Slingenbergh Slingenbergh Biologische landbouw

Sengersbroek

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Sengersbroek is een kleinschalige ekologische, gastvrije boerderij met een streven naar zelfvoorziening. De kern van het bedrijf vormen de Bonte Bentheimers, een zuiver authentiek varkensras dat garant staat voor een speciaal varkensvlees product.
Op de boerderij kan gelogeerd en gekampeerd worden. Er worden groepen ontvangen, catering en activiteiten verzorgd.
In de toekomst is er ruimte voor podium- en landschapskunst. Landschapskunst zal, waar mogelijk, gekoppeld worden aan duurzame projekten als water- en energiewinning.
Sengersbroek omvat 2,5 hectare landbouwgrond, in gebruik als weide en een 0,5 hectare natuurgrond. Op de natuurgrond worden hakbos en plassen beheerd. Door het geheel van weides en natuurland slingert een wandelpad, voor ieder toegankelijk. Het behoud van het landschap, een natuurlijke verbinding van cultuur- en natuurgrond als verblijf voor mens en dier voeren bij alle activiteiten de boventoon.

http://www.sengersbroek.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Sengersbroekweg 7
5725TK
Heusden Gem Asten
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.