Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van De Onlanden - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Byosis Group Byosis Group Milieutechnologie
Ecopartners Ecopartners Milieutechnologie

De Onlanden

Milieutechnologie (Natuur en milieu)

Binnen het beheergebied van het waterschap Noorderzijlvest is een uniek project in gerealiseerd. In 'de kop van Drenthe', nabij het Leekstermeer, is een gebied van van ruim 1700 hectare veranderd in een wetland waarbij zowel ruimte is voor natuur en landbouw, als meer ruimte voor water. Deze ruimte voor water is noodzakelijk om de stijging van waterstanden als gevolg van klimaatverandering op te kunnen vangen. De Onlanden is één van de eerste klimaatbuffers in Nederland, naast de stad Groningen. In deze klimaatbuffer kan de natuur zich ontwikkelen en wordt de kavelstructuur buiten de klimaatbuffer verbeterd. Door de combinatie te zoeken van de drie belangen landbouw, natuur en veiligheid is een uniek gebied ontstaan met onder andere prachtige natuur, grote waterslenken en recreatieve voorzieningen. De plannen voor de Onlanden zijn in samenwerking met de bewoners van het gebied tot stand gekomen. De partners in het project De Onlanden/ Herinrichting Peize zijn: het waterschap Noorderzijlvest, de provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, de gemeenten Noordenveld en Tynaarlo, het Kadaster, LTO Noord en de Dienst Landelijk Gebied.

http://www.noorderzijlvest.nl

Milieutechnologie

In deze sector financiert Triodos Bank veelal innovatieve bedrijven, die onder andere actief zijn op het gebied van recycling en transport. Gemene deler is dat deze bedrijven proberen de milieu-impact van producten en productieprocessen te verminderen.

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Stedumermaar 1
9700 AA
GRONINGEN
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.