Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Saanenhof - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Ria Duiven en Ton Spijkerman Ria Duiven en Ton Spijkerman Biologische landbouw
Rietveldhoeve Rietveldhoeve Biologische landbouw
Schapenstreek Schapenstreek Biologische landbouw
Schotse Hooglanders Schotse Hooglanders Biologische landbouw

Saanenhof

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De biologisch-dynamische geitenkaasboerderij Saanenhof in Heeze is in 1980 opgericht en een echt familiebedrijf. Maria en Jan Wanders en hun zoon Jan hebben samen een vennootschap. Het bedrijf is 50 hectare groot en behalve circa 600 geiten houden ze nog 180 fokdieren. De geiten krijgen voor 70 procent ruw voer, afkomstig van de eigen grond. Ook mest komt van de eigen veestapel. Het bijzondere van de Saanenhof is dat de familie de gehele productieketen, van gras tot kaas, in eigen hand houdt. En omdat Jan Sr. uitsluitend met dagverse melk werkt, maakt hij rauwmelkse kaas. Het aanbod is veelzijdig: van harde Goudse kazen, met of zonder kruiden, tot witschimmel kaas en brie. Omdat de horeca steeds vaker hun producten op de kaart zet, wordt er een steeds groter publiek bereikt. Saanenhof vormt een pleisterplaats op fietsroutes, en er worden excursies en proeverijen georganiseerd.

http://www.saanenhof.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Somerenseweg 39 A
5591 JV
Heeze
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.