Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Tok - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Stichting Stimulans Stichting Stimulans Kunst en cultuur
Stichting V2 Stichting V2 Kunst en cultuur

Stichting Tok

Kunst en cultuur (Cultuur en welzijn)

Stichting Tok is een kunstenaarsbroedplaats en woonruimte aan de Plantage Doklaan in Amsterdam. De voormalige technische school werd in 1998 gekraakt en werd drie jaar later gelegaliseerd door de gemeente Amsterdam en Bureau Broedplaatsen. Met een lening van Triodos Bank werd het pand verbouwd. Plantage Dok biedt 25 woon en werkruimtes, een cafe ruimte met weekelijks een cultureel en politiek programma (Dokhuis Galerie), een Artist in Residence plaats en een prachtige zaal voor verhuur (Dokzaal). Bijna elke donderdagavond stelt de Plantagedok de galerie open voor allerhande kunstzinnige experimenten. De Dokzaal - een voormalige kerkzaal - is gebouwd in 1872 en heeft onder andere dienst gedaan als drukkerij en gymzaal. De lichte en ruime zaal wordt verhuurd voor debatten, theaterrepetities, voorstellingen, als expostieruimte en voor andere culturele activiteiten. De Artist in Residence is een studioruimte en slaapkamer die buitenlandse kunstenaars de mogelijkheid biedt hun activiteiten in Amsterdam te ontplooien en eigen werk tentoon te stellen.

Kunst en cultuur

De spaarders en beleggers van Triodos Bank helpen een hele trits aan artistieke ondernemingen. Dat kan door hierin te investeren of ze te financieren. Van schilderen, film en beeldhouwen, tot theater, muziek en moderne dans - zo komen de kunsten tot leven in Nederland.

Adres:
Plantage Doklaan 12
1018CM
AMSTERDAM
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.