Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Stichting Loverendale - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Snippe Akkerbouw Snippe Akkerbouw Biologische landbouw
Springhoeve Springhoeve Biologische landbouw
Stichting Van Eigen Erf Stichting Van Eigen Erf Biologische landbouw
Sumiran Sumiran Biologische landbouw

Stichting Loverendale

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Stichting Loverendale is opgericht in 1926 als een van de eerste biologisch- dynamische landbouwbedrijven in de wereld. Loverendale investeert in grond en gebouwen ten behoeve van biologisch-dynamische landbouwbedrijven. De naam Loverendale is afkomstig van de het toenmalige woonhuis van de oprichtster Maria Tak van Poortvliet. Op de plaats waar nu het Badhotel Domburg staat stond vroeger Villa Loverendale in het 'lover'. Door de jaren heen heeft Loverendale zich ook als merknaam ontwikkeld voor producten uit de biologisch-dynamische landbouw. Producten die door Loverendale geleverd worden zijn onder andere aardappelen, groente, fruit, zuivel, kaas, geitenkaas, olie en azijn, vruchtensappen, groentesappen en tomatenproducten.

http://www.loverendale.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Lijdijkweg 1
4356 EG
Oostkapelle
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.