Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Randijk Bamboe & Hoveniers - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Pluimveebedrijf de Buijserd Pluimveebedrijf de Buijserd Biologische landbouw
Pribofarm Pribofarm Biologische landbouw
Raspberry-Maxx Raspberry-Maxx Biologische landbouw
Raw Milk Company Raw Milk Company Biologische landbouw

Randijk Bamboe & Hoveniers

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Randijk Bamboe & Hoveniers is begonnen in 1998 als hoveniersbedrijf in Amersfoort en is uitgebouwd door Erwin Kooijman en zijn vader Ad tot een bloeiende kwekerij voor (niet-woekerende) bamboe in Leusden. Geïnspireerd door de natuur en steeds op zoek naar creatieve toepassingen van natuurlijk materiaal voor in de tuin. De planten (bamboe, siergrassen, kerstbomen) worden biologisch geteeld en dragen het EKO keurmerk. Daarnaast verkoopt Randijk natuurlijke erfafscheidingen en verschillende bamboestokken en -palen. De hoveniersactiviteiten zijn meer en meer bamboegerelateerd. Bij Randijk werken inmiddels zes vaste medewerkers en een groeiend aantal vrijwilligers. Het bedrijf is erkend als leerbedrijf en tevens opleidings- en werkervaringsplek voor mensen met een arbeidshandicap. Het assortiment bamboe groeit gestaag, net als het succes van de kwekerij. Randijk is bedenker van het project Adopteer een Kerstboom. Begin 2008 ontving Erwin Kooijman voor dit project de Milieuprijs Leusden 2007.

http://www.bamboe.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Laapeerseweg 1a
3831 SB
Leusden
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.