Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Pola van der Donck Stichting - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Pola van der Donck Stichting

Levensbeschouwing (Cultuur en welzijn)

In 1999 werd de Pola van der Donck Stichting opgericht. Deze stichting heeft als doel weeskinderen in Zambia op te vangen. Initiatiefneemster van de stichting is Pola van der Donck die zich sinds het overlijden van haar broer in 1985 aan aids, sterk inzet voor het bestrijden van de ziekte. Ze schreef het boek ‘Martin, mijn boer’ en doneerde de inkomsten hiervan aan een organisatie voor opvang van baby's met HIV of aids in Zambia. Na een bezoek aan het door aids geteisterde land ontplooide ze diverse initiatieven en richtte uiteindelijk haar eigen stichting op. De Stichting werkt met vrijwilligers en houdt de kosten zo laag mogelijk. In 2005 werd 95% van de donaties rechtstreeks voor de realisatie van het Palabana Kinderdorp gebruikt. Hier kunnen weeskinderen die geen familie meer hebben toch in gezinsverband met broertjes en zusjes leven, verzorgt door weduwen die hun eigen gezin verloren hebben. De kinderen ontvangen er basisonderwijs en leren vaardigheden, zoals timmeren en lassen.

http://www.polavanderdonck.nl

Levensbeschouwing

Triodos Bank financiert een breed palet van ondernemers en initiatieven die op een of andere manier bijdragen aan kwaliteit van leven. Vanuit onze visie dat elk individu zichzelf binnen zijn of haar eigen levensbeschouwing moet kunnen ontplooien, financieren wij ook levensbeschouwelijke initiatieven van verschillende gezindte en uiteenlopende opvattingen.

Adres:
Kampen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.