Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Peter van der Sar - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Pluimveebedrijf de Buijserd Pluimveebedrijf de Buijserd Biologische landbouw
Randijk Bamboe & Hoveniers Randijk Bamboe & Hoveniers Biologische landbouw

Peter van der Sar

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Peter van de Sar besloot in 2006 een biologische geitenhouderij te starten met inmiddels ongeveer 450 geiten. De melk gaat naar de coöperatie 'Organic goatmilk Coorperation'. Er zijn plannen om een deel van de melk zelf te gaan verwerken tot kaas. Naast de geitenhouderij bezit het bedrijf 13,5 ha biologische grond bestemd voor akkerbouw. Ondermeer worden gewassen aardappels, tarwe, gerst, maïs, spruiten, ui, gras/klaver en voederbieten verbouwd. Het bedrijf biedt ook op kleine schaal mogelijkheden voor zorgvragers die mee willen helpen.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Kruispoldersedijk 5
3257 LJ
OOLTGENSPLAAT
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

De Koffiefabriek
Met uw spaargeld of belegd vermogen  kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering?  Lees hoe u een krediet kunt aanvragen .