Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Naoberhoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Melkveehouderij Hogewerf Melkveehouderij Hogewerf Biologische landbouw
Mooij- de Lange Mooij- de Lange Biologische landbouw

Naoberhoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

In het zuiden van Drenthe, op de rand van bos en weide ligt de Naoberhoeve, een biologisch-dynamisch melkveebedrijf en zorgboerderij. Het bedrijf is 38 ha groot en sinds 1998 een landbouwzorg bedrijf. Op de Naoberhoeve wordt gewerkt. Met de dieren, in de tuin, op het land en in de grote boerderijkeuken. Mensen met verschillende mogelijkheden werken samen op basis van gelijkwaardigheid. Zorg en aandacht voor elkaar en voor je leefomgeving is voor ons belangrijk. Het bedrijf heeft naast het melkvee een stuk tuinbouw, een kleine kas, schapen, kippen en bijen, in de winter wordt er veel aan boswerk gedaan. De producten die door de Naobers worden verbouwd of verwerkt worden in de eigen boerderijwinkel of op de markt verkocht. Een ruim assortiment van rund- en lamsvlees, kaas, yoghurt en verse groente tot eigengemaakte chutneys, honing en eieren.

http://www.naoberhoeve.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Pesserweg 4
7932 PC
Echten
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.