Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Melkgeitenbedrijf Het Rijperwapen - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Maatschap van Os Maatschap van Os Biologische landbouw
Maatschap van den Elzen Maatschap van den Elzen Biologische landbouw
Melkveebedrijf Johan Snippe Melkveebedrijf Johan Snippe Biologische landbouw
Melkveebedrijf Van Veldhuizen Melkveebedrijf Van Veldhuizen Biologische landbouw

Melkgeitenbedrijf Het Rijperwapen

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

In het Noord-Hollandse Zuidoostbeemster ligt het biologische melkgeitenbedrijf van familie Waal. De boerderij is gestart in 2008 draagt de naam, Het Rijper Wapen. Het bedrijf omvat vijftien hectare grond waarop circa 300 melkgeiten en 100 lammetjes worden gehouden.. De boerderij fungeert ook als zorgboerderij en twee dagen per week worden er dagbestedingen aangeboden. De deelnemers van de dagbestedingen helpen mee bij het verzorgen van de geiten, het voeren van de kippen en het onderhouden van de moes- en bloementuin.

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Purmerenderweg 23
1461 DB
Zuidoostbeemster
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.