Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Henricus Hoeve - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
Hamster Mieden Hamster Mieden Biologische landbouw
Heining & Hoef Heining & Hoef Biologische landbouw
Het Leeuweriksveld Het Leeuweriksveld Biologische landbouw
J.D. de Winter akkerbouw J.D. de Winter akkerbouw Biologische landbouw

Henricus Hoeve

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

De Henricus Hoeve is in 1956 gebouwd door familie Hoefnagel. Sindsdien is het een gemengd bedrijf van koeien en varkens. In 1999 werd de boerderij omgedoopt tot een zorgboerderij met een dagbesteding voor ouderen en mensen met een niet aangeboren hersenafwijking. Vanaf 2003 is de boerderij geheel biologisch. Tegenwoordig zijn er nog steeds koeien en varkens aanwezig en daarnaast ook kleine aantallen schapen en kippen. Alle dieren worden op een natuurlijke wijze gehouden, zoveel mogelijk in de wei en in de winter in ruime, diervriendelijke stallen. Op de boerderij wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, bestrijdingsmiddelen, groeihormonen of antibiotica. Er is een boerderijwinkel aanwezig waar de verkregen producten verkocht worden. Ook zijn er nog een moestuin aanwezig en kruipt en vliegt er allerlei kleinvee rond zoals scholeksters en konijnen. Op de boerderij zijn al enkele jaren mensen met een functiebeperking actief. Dankzij hen kunnen de vele projecten gerealiseerd worden en is Henricus Hoeve de unieke zorgboerderij die het is.

http://www.henricushoeve.com

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Mosterdwal 10
6658 KT
Beneden-Leeuwen
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.