Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Biologische Melkveehouderij Hartstocht - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij

Biologische Melkveehouderij Hartstocht

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Hartstocht is een biologische melkveehouderij met blaarkopkoeien; een oer-Hollands runderras. Henk den Hartog runt samen met zijn vrouw het bedrijf met 130 koeien. De natuurlijke graslanden rondom de boerderij in Abcoude worden begraasd door de koeien, maar ook door ander vee zoals schapen en ossen. Op deze manier draagt Hartstocht bij aan natuurbeheer. Het is een erg veelzijdig bedrijf. De melkveehouderij heeft ook een boerderijwinkel met biologische producten en verkoopt zonnepanelen. Daarnaast organiseert Hartstocht educatieve programma’s voor schoolklassen. Het is ook mogelijk om op de boerderij te overnachten en om er een bedrijfsuitje of workshop te organiseren.

http://www.hartstocht.net

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Gein-Zuid 26
1391 JE
Abcoude
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.