Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Foto van Geitenboerderij Vliek - Mijn geld gaat goed
Deze organisaties financieren wij
GAOS GAOS Biologische landbouw
Geitenboerderij 't Ketelbos Geitenboerderij 't Ketelbos Biologische landbouw
Geitenhouderij van Tilburg Geitenhouderij van Tilburg Biologische landbouw
Gerbranda State Gerbranda State Biologische landbouw

Geitenboerderij Vliek

Biologische landbouw (Natuur en milieu)

Op een mooie locatie in het Overijsselse Ambt-Delden ligt de geitenboerderij van de heer en mevrouw Vliek. Op de boerderij worden zo’n 300 geiten op biologische wijze gehouden. De geiten hebben op de boerderij volop de ruimte in de stal en in de wei om vrij rond te lopen en krijgen uitsluitend biologisch voer te eten. De geiten worden twee keer per dag gemolken en hun melk wordt door heer en mevrouw Vliek zelf in de eigen zuivelbereidingruimte verwerkt tot heerlijke, gezonde geitenyoghurt en geitenmelk. Deze is verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.

http://www.geitenboerderijvliek.nl

Biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen de omgeving, gezondheid en wat we eten. Daarnaast krijgt dierenwelzijn, het vermijden van gebruik van pesticiden en kunstmest veel aandacht. Biologische landbouw stoot minder CO2 uit dan traditionele landbouw en voorkomt uitputting natuurlijke hulpbronnen. Daarom financiert Triodos Bank in deze sector biologische bedrijven die zuivel en vlees produceren en bosbouwers en fruittelers.  

Triodos Groenfonds

Triodos Groenfonds is het oudste groene beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt voornamelijk in door de overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen. De belangrijkste sectoren waarin het fonds belegt zijn duurzame energie (vooral windenergie), biologische landbouw, natuur- en landschapsontwikkeling en duurzaam vastgoed. Triodos Groenfonds biedt beleggers de mogelijkheid om bewust met hun geld om te gaan en rechtstreeks milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Het fonds heeft de officiële status van groene beleggingsinstelling, waardoor particuliere beleggers een fiscaal voordeel hebben.

Adres:
Dashaarsweg 1
7495 VH
Ambt Delden
Nederland

Laat uw geld werken aan een duurzamere wereld

teaser-koffiefabriek-290
Met uw spaargeld of belegd vermogen kunnen wij duurzame ondernemers financieren. Dubbel rendement, goed voor u en de wereld om u heen.  

Zoekt u een duurzame lening voor uw onderneming?

  Teaser Roetz Bikes
Onderneemt u met hart en hoofd in een van de sectoren die wij financieren en heeft u behoefte aan een financiering? Lees hoe u een krediet kunt aanvragen.