1. Spirit

Door bij Spirit te eten ga je voedselverspilling en overmatige vleesconsumptie tegen. Dit restaurant serveert namelijk een vegetarisch buffet en je betaalt alleen voor de hoeveelheid voedsel die je opschept. Daarnaast werkt Spirit alleen met 100% biologisch gecertificeerde ingrediënten.

Waar vind je Spirit?

Spirit

2. Il Sogno

Italië. Misschien ben je er afgelopen zomer nog geweest. En natuurlijk verlang je dan terug naar die heerlijke keuken.

Bij Il Sogno kun je dit herbeleven (hoewel natuurlijk niks echt in de buurt komt van the real thing). Deze kruising tussen winkel en restaurant verkoopt zo veel mogelijk dagverse Italiaanse producten, zoals wijn, olijfolie, steenoven gebakken pizza’s en versgebakken focaccia’s. Zonder toevoegingen, waar mogelijk biologisch.

Waar vind je Il Sogno?

Il Sogno

3. BRET

Een horecapaviljoen, opgebouwd uit rode zeecontainers en andere hergebruikte materialen. Dat is BRET. Een opvallende verschijning tussen de wat saaie en grijze omgeving van Station Sloterdijk. Dit paviljoen serveert gezond eten, gemaakt van pure en lokale ingrediënten.

Waar vind je BRET?

BRET

4. Vuurtoreneiland

Eten op een eiland in een verlaten fort of transparante glazen kas met zicht op Amsterdams’ enige vuurtoren.

Dat kan op Vuurtoreneiland. Een uniek stukje natuur aan de rand van Amsterdam. Met een wekelijks wisselend viergangenmenu met regionale producten, ambachtelijke technieken en open vuur.

Waar vind je Vuurtoreneiland?

Op Vuurtoreneiland. Als je een ticket hebt bemachtigd, word je met hier met de boot heengebracht. De boot vertrekt vanaf de kade tegenover het Lloyd Hotel aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam.

Vuurtoreneiland