“Een verbinding leggen tussen hemel en aarde. Dat wilden we bereiken met De Reehorst. Ik was meteen om als interieurontwerper. Ik besefte dat ik voor deze opdracht vanuit mijn eigen authenticiteit, met een achtergrond als kunstenaar, te werk kon gaan. Vanuit het gevoel en de ervaring keek ik naar het project.

Het interieur is dienend, omdat alles wat je toevoegt aan de houten constructie al gauw te veel is. En het is een verlengde van de natuurlijke omgeving met veel aardse tinten, lokaal hout en natuurlijke stoffen."

Ademend gebouw

"Ik heb een keer een nacht wakker gelegen omdat ik twijfelde over onze keuze voor linnen bekleding van de wanden. Het linnen zou het geluid dempen en heeft een mooie tactiele kwaliteit, maar het is ook een kwetsbaar materiaal. Toen ik opstond besefte ik dat dit fragiele juist heel goed is – het geeft aan hoe wij mensen zijn.

Dat het natuurlijke niet alleen buiten maar ook binnen prominent is, maakt dat het gebouw ademt. Te vaak nog zetten wij een gebouw ‘onder controle’ met inferieure materialen die makkelijk schoon te maken zijn. Dat wilden wij niet: de ervaring in het gebouw moet zijn alsof je in een bos loopt: vol zuurstof.”

Triodoskantoor op De Reehorst

Oog voor landschap, gebouw en interieur

Triodos Bank groeit hard. Daarom hebben we een nieuw, volledig duurzaam kantoor gebouwd, dat in november 2019 in gebruik is genomen. Het gebouw staat op Landgoed De Reehorst en is optimaal ingepast in de omgeving. Het gehele landgoed is ontwikkeld volgens de visie dat natuur, cultuur en economie met elkaar in balans zijn. Het interieur is dienend aan de houten constructie van het gebouw. Het is een verlengde van de natuurlijke omgeving met veel aardse tinten, lokaal hout en natuurlijke stoffen.

> Lees het interview met landschapsarchitect Timo Cents
> Lees het interview met architect Thomas Rau