1. Koffie van Peeze

De koffieautomaat is het epicentrum van de werkvloer. Hier komen collega’s samen om de benen te strekken, voor de roddels en oh ja, voor koffie. De koffie van Peeze wordt gemaakt van gecertificeerde biologische Arabica-bonen.

> Lees meer over de circulaire koffieketen van Peeze

Koffiebonen in de luchtkoeler in de fabriek koffieleverancier Peeze
De circulaire koffie van Peeze

2. Biologische thee van Piramide of Clipper

Zit je aan je koffie-taks? Stap over op thee. Piramide Thee is biologisch en draagt bij aan betere handelsvoorwaarden voor boeren in ontwikkelingslanden. Zo kunnen ze investeren in hun bedrijf, in betere leefomstandigheden en in een duurzame toekomst. Clipper Tea – óók biologisch – is pionier in verpakkingen. Ze gebruiken ongebleekte, plastic-vrije theezakjes, superlichte, recyclebare theedoosjes en zijn bezig met het ontwikkelen van een verpakking die je gewoon op de composthoop kunt gooien.

3. Catering van Maria

Lunch, broodje uit ‘t vuistje, borrel, feest, diner, buffet, zoet of toet? Van huisgeroosterde noten tot masala frittata met spinazie, van broodje BLT tot New York cheese cake; Maria bereidt het met biologische producten. Het menu wisselt met het seizoen, met jouw wensen en met hoe Maria’s pet staat.

Flessen Liquido d'Oro olijfolie

4. Liquido d’Oro olijfolie

Je zou het bijna traditie kunnen noemen: de fles olijfolie in het kerstpakket. Niets mis mee, maar laat het dan wél goede olijfolie zijn. Liquido d’Oro werkt met biologisch gecertificeerde boeren. Het hele productieproces – van het planten van de olijfpit tot aan de opslag van de olijfolie – wordt door hen op een duurzame manier aangepakt. Het land wordt bijvoorbeeld op traditionele wijze gecultiveerd, zonder pesticiden of middelen die het groeiproces van de boom bevorderen.

5. Dutch Weed Burger

Eens een keer iets anders dan een wit bolletje met geprakte kroket bij de lunch? The Dutch Weed Burgers zijn een duurzaam alternatief. Waarom? Ze worden gemaakt van biologisch en in Nederland geteeld zeewier. Dat zit ook vol met vitamines, mineralen, eiwitten, ijzer en calcium en is daarmee een perfecte vleesvervanger, met bovendien een stuk minder CO2-impact heeft dan die kroket.

> Lees ook dit interview met de man achter The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger

6. IJs van Nice

Veel te heet op kantoor? Vanwege een kapotte airco of een naderende deadline? Koel af met ijs. Nice stopt maximaal zes ingrediënten in hun ijsjes: altijd veel biologisch en lokaal geteeld fruit maar nooit concentraten, purees of kunstmatige toevoegingen. Daar kun je zonder schuldgevoel van blijven eten. Pas op voor de brain freeze.

7. IJsthee van Thijs

Nog één in de categorie verkoeling: Thijsthee. Wist je dat er per jaar 250 miljoen kilo groente en fruit wordt verspild? Zonde! Souchef Thijs Afink strijdt hier tegen door fruit dat wordt weggegooid omdat het te dik, te krom of te lelijk is te redden.

> Ontdek hoe ondernemer Thijs Afink fruit redt met ThijsTea

Triodos Bank financiert biologische voeding en landbouw

Ons voedselsysteem is aan verandering toe. ‘Veel en goedkoop’ zet mens en milieu onder druk. Duurzaam geproduceerde voeding verdient meer waardering. Hoe kunnen we deze verandering in gang zetten? Daarom financieren wij ondernemingen als Peeze, Nice, Sharp Sharp, Neleman, Ekoplaza en Liquido d'oro.

Bekijk al onze financieringen in biologische voeding en landbouw

8. Vegan catering van Vegabond

Er werken vast en zeker wat veganisten bij jou op kantoor. En je office-manager is gluten-intolerant. Fijn! Want nu heb je des te meer reden om de catering van Vegabond te laten aanrukken. Quiche, salades, pizetta, humus, red velvet cup cakes, cinnamonrolls, smoothies – alles wordt from scratch gemaakt.

> Lees meer over oprichter Babette Zevenbergen

9. Vrolijke vegan taartjes van Sharp Sharp

Jarige collega? Grote klus binnen gehaald? Jubileum? Tijd voor taart! Bij café-bakkerij Sharp Sharp verkopen ze plantaardige taartjes die bewijzen dat je geen dierlijke producten nodig hebt om iets héél lekkers te maken. De vierkante taartjes worden ‘plaatjes’ genoemd en ze zijn inderdaad bijna te mooi om op te eten. Bijna.

> Lees meer over de oprichting van Sharp Sharp

Verschillende taartjes van Sharp Sharp - gefinancierd door Triodos Bank
De 'plaatjes' van Sharp Sharp

10. Catering van Syr

Bij restaurant Syr werken vluchtelingen uit Syrië met affiniteit voor horeca. Ze krijgen hier de kans om hun talenten te benutten en te ontwikkelen. Ze verzorgen met hun Syrische gerechten ook catering op locatie (lees: jouw kantoor). Alle gerechten worden gemaakt met biologische ingrediënten. Dubbel goed dus.

11. MiBo met wijn van Neleman

Ha! Tijd voor de vrijmibo, of domibo, of woemibo of… Met goede wijn is het altijd goed borrelen. De biologische wijnen van Neleman komen van de eigen wijngaarden in de binnenlanden bij Valencia. Vanaf daar worden ze zo duurzaam mogelijk naar jouw bedrijf getransporteerd. Met bestelbusjes op groen gas, elektrische auto’s én op de fiets.

> Lees meer over de duurzame distributie van Neleman

Wijnen van Neleman

 Fotografie: Pieter van den Boogert, Liquido d’Oro