Hilde van Werven
Hilde van Werven is sinds drie jaar de directeur van de organisatie. Daarbij komen haar studies bouwkunde en technische bedrijfskunde én haar liefde voor oude gebouwen goed van pas.

In 1943 werd het UMF opgericht door de gemeente Utrecht en de vereniging Oud-Utrecht. Hun doel: het behoud van de schoonheid van de stad. Het UMF bezit inmiddels meer dan honderd panden in de binnenstad van Utrecht, voornamelijk uit de zeventiende en achttiende eeuw. Het fonds restaureert monumentale panden in Utrecht duurzaam en maakt ze geschikt voor huurders. Hierin speelt het UMF een voortrekkersrol. Panden worden energiezuinig gerestaureerd en onderhouden.

In drie stappen maakt het UMF het verschil

1.Maak het comfortabel
Het behouden van het monumentale karakter van een pand is het belangrijkste doel van een renovatie. Maar er is ook veel aandacht voor de afwerking en het aanbrengen van voorzieningen om comfortabel te wonen of te werken.

2. Denk aan duurzaamheid
Elk onderhoud is gericht op de lange termijn. Er wordt energiezuinig gerestaureerd en duurzaamheidsmaatregelen worden systematisch toegepast op elk pand.

Logo Hart-Hoofdprijs

3. Zoek betrokken huurders
Er zijn veel mensen die in een monumentaal gebouw willen wonen. Dat kan, maar ze moeten wel kunnen leven met bepaalde restricties: de vloeren niet te zwaar belasten, het schilderwerk onderhouden en de indeling van de ruimte houden zoals die is.

Hilde van Werven vertelt over haar droom. Wil je weten of deze is uitgekomen? Bekijk de video en stem.

Wil je deze video zien?

Wil je deze video zien?

Cookies zijn nodig om deze video te tonen. Lees er meer over in onze Privacyverklaring Meer info >

HART-HOOFDPRIJS 2017

6 DROMEN, 6 ONDERNEMERS. BEKIJK DE VIDEO’S EN STEM OP JOUW FAVORIET.

UMF is genomineerd voor de Triodos Hart-Hoofdprijs 2017. De prijs voor de meest inspirerende, duurzame en vernieuwende ondernemer in Nederland. De winnaar van deze verkiezing wint een prijs van 10.000 euro te besteden aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Jij kunt kiezen wie er wint.

> de Triodos Hart-Hoofdprijs 2017