Dit betekent ook dat Triodos Bank in de toekomst minder kantoorruimte nodig zal hebben. Daarom zullen alle collega’s in Nederland in de loop van 2021 op het duurzame kantoor op De Reehorst in Driebergen-Rijssenburg gaan werken. De kantoorgebouwen Nieuweroordweg 1 en Utrechtseweg 60 in Zeist zullen naar alle waarschijnlijkheid op termijn worden verkocht. Triodos Bank onderzoekt hiertoe de opties in samenwerking met stakeholders, waaronder Gemeente Zeist.

Positieve ervaring

Het besluit is mede gebaseerd op de positieve ervaringen met thuiswerken sinds het voorjaar van 2020. In een medewerkersonderzoek over werken op afstand gaven veel medewerkers aan deze nieuwe manier van werken te ondersteunen. De meesten gaven aan een deel van de werkweek vanuit huis te willen blijven werken en vooral op kantoor te komen om samen te werken op projecten en elkaar te ontmoeten. Als gevolg daarvan zal De Reehorst de functie krijgen om deze nieuwe manier van werken te faciliteren. Ook heeft sluiting van de kantoorgebouwen in Zeist een positief effect op de kosten.

De Reehorst

De Reehorst is gelegen op Landgoed De Reehorst en optimaal geïntegreerd in de omgeving. Het gehele landgoed is ontwikkeld vanuit de visie dat natuur, cultuur en economie in balans zijn. De Reehorst biedt momenteel huisvesting aan Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management. De kantoorgebouwen Nieuweroordweg 1 en Utrechtseweg 60 in Zeist huisvesten momenteel nog alle medewerkers van het hoofdkantoor van Triodos Bank.