Je Triodos Internet Zaken Rekening in 3 stappen

 

 • Voordat je begint

  Triodos Bank is dé bank voor ondernemers en organisaties die passen bij onze missie om geld te laten werken voor een mooiere samenleving. Bekijk onze heldere criteria voordat je de aanvraag start.  

  Houd rekening met een aanvraagperiode van drie maanden voordat je de rekening kunt gebruiken. Voordat we een rekening openen, toetsen we altijd met wie we zaken doen. We beoordelen de integriteit van je organisatie en de mensen die nauw bij je organisatie betrokken zijn. En dat kost tijd.

   

 • Start je aanvraag

  De contactpersoon start de aanvraag via de website. Hij vult de organisatiegegevens in en geeft alle gebruikers op. Daarna volgt hij de instructies om een tijdelijke gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Hij logt in en beantwoordt de extra vragen. Bovendien geeft hij de tekenbevoegden en uiteindelijk belanghebbenden op en uploadt de gevraagde documenten.

  Alle gebruikers, tekenbevoegden en uiteindelijk belanghebbenden ontvangen rechtstreeks een e-mail. Zij volgen de instructies om zelf een tijdelijke gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Vervolgens loggen zij in, uploaden hun identiteitsbewijs, doen een identificatiestorting en gaan akkoord met de voorwaarden.

  Het kan zijn dat één van de betrokkenen zijn tijdelijke wachtwoord kwijt raakt. Via onze aanvraagpagina vraagt hij dan een nieuw wachtwoord aan.

   

 • Verwerking van je aanvraag

  Nadat de aanvraag voltooid en verstuurd is, nemen wij hem in behandeling. De totale aanvraagperiode kan tot drie maanden duren.

  Je hoeft geen actie te ondernemen terwijl wij je aanvraag verwerken, tenzij wij je hiervoor benaderen via e-mail of telefoon. Dit doen we als we extra vragen hebben of als de informatie die je over je organisatie hebt aangeleverd onvolledig of niet akkoord is.

  Als de informatie die een gebruiker, tekenbevoegde of uiteindelijk belanghebbende heeft aangeleverd onvolledig of niet akkoord is, dan ontvangt deze persoon rechtstreeks een e-mail. 

  Als je aanvraag akkoord is, vind je in de aanvraagomgeving je rekeningnummer. Indien van toepassing, ontvangen gebruikers na enkele dagen op het correspondentieadres van je organisatie hun nieuwe Identifier, Wereldpas en bijbehorende pincodes. Wij versturen dit in aparte brieven. Nadat je de Identifier hebt ontvangen, kun je de rekening gebruiken.