Je Triodos Internet Rendement Rekening in 5 stappen

 

 • Voordat je begint

   

  Het is mogelijk om een Internet Rendement rekening te openen, maar alleen in combinatie met een zakelijke betaal- of beleggersrekening. Ben je een bestaande klant en wil je een Rendement rekening openen? Neem dan contact met ons op.

  Vraag je tegelijkertijd een Triodos Internet Zaken Rekening aan? Vink dan meteen aan dat je ook een Rendement Rekening wilt openen. In dat geval hoef je de onderstaande stappen niet te doorlopen.

  Voor de aanvraag van een Internet Rendement Rekening heb je de volgende gegevens nodig:

  • het KvK-nummer
  • de geboortedata en e-mailadressen van de gebruikers van de rekening
  • de geboortedata en e-mailadressen van de uiteindelijk belanghebbende(n)* van de organisatie
  • de geboortedata en e-mailadressen van de mensen die tekenbevoegd zijn op de rekening

  * Uiteindelijk belanghebbenden (UBO's)
  De uiteindelijk belanghebbenden zijn de personen die de uiteindelijke eigenaar zijn van, of zeggenschap hebben over de organisatie. Hieronder vallen ook de personen die minimaal 25% van de stemmen kunnen uitoefenen bij besluitvormingen over het wijzigingen van de statuten.


  Uiteindelijk belanghebbenden bij stichtingen en verenigingen
  Bij stichtingen en verenigingen zijn de uiteindelijk belanghebbenden:

  • oprichters die momenteel betrokken zijn bij de organisatie
  • bestuurders conform KvK of de statuten
  • begunstigden of personen voor wie de organisatie hoofdzakelijk is opgericht of werkzaam is
  • personen die op een andere manier uiteindelijke zeggenschap hebben over de organisatie

   


 • Start je aanvraag


  Klik op de button onderaan dit overzicht en start je aanvraag. Vul de gevraagde gegevens in en klik op Versturen.

  Bij het invullen van de gegevens geef je ook een contactpersoon op. Deze rondt de aanvraag af namens de organisatie. Hij of zij is er ook verantwoordelijk voor dat alle UBO's en tekenbevoegden alle stappen van de aanvraag doorlopen.

   

 • Beheer je aanvraag in onze aanvraagomgeving


  Als je op Versturen hebt geklikt, ontvang je een activatiecode op het opgegeven e-mailadres. Hiermee kun je inloggegevens aanmaken voor onze online aanvraagomgeving, waarin je rekeningaanvraag verder afgerond kan worden.

  Nadat je in de online omgeving alle tekenbevoegden en uiteindelijk belanghebbenden hebt opgegeven, ontvangen zij een controlegetal waarmee zij hun persoonlijke inloggegevens kunnen aanmaken.

  Ben je al klant bij Triodos Bank? Dan kun je, nadat je de activatiecode hebt ontvangen, met je Identifier inloggen in onze aanvraagomgeving.

   

 • Stuur de gegevens op


  Voor alle rechtsvormen (behalve eenmanszaken) uploadt de contactpersoon de oprichtingsakte/statuten, voorzien van notariële kenmerken. Bij een maatschap voldoet het contract. Ook logt iedere tekenbevoegde en uiteindelijk belanghebbende in op de aanvraagomgeving om:

  • een kopie van een geldig legitimatiebewijs te uploaden.
  • een identificatiestorting van 0,01 euro te doen. Dit kan via iDeal vanaf een persoonlijke bankrekening, of door zelf te storten (bijvoorbeeld bij een buitenlandse rekening).
  • akkoord te gaan met de voorwaarden van Triodos Bank.

  Nadat alle tekenbevoegden en uiteindelijk belanghebbenden bovenstaande stappen hebben doorlopen, kun je de aanvraag versturen.

   

 • Verwerking van je aanvraag

   

  Bij het openen van een zakelijke spaarrekening toetsen wij altijd eerst met wie we zaken doen. Daarmee willen we voorkomen dat onze bank wordt misbruikt voor het witwassen van crimineel geld en de financiering van terrorisme. Daarom vragen wij je om je te identificeren en toetsen we de integriteit van je bedrijf en de mensen die nauw bij het bedrijf betrokken zijn. Soms vragen we hiervoor aanvullende informatie op.

  Inloggegevens

  Nadat wij je aanvraag verwerkt hebben, ontvang je van ons een e-mail waarin staat waar je het rekeningnummer kunt vinden. Daarnaast ontvangen alle gebruikers hun Identifier en bijbehorende pincode in aparte brieven binnen enkele dagen na het openen van de rekening.