Van gewapende douanebeambten die niet zo eng blijken tot iemand die toch even schrikt van een moslim die vraagt: mag ik bij je crashen? Alleen al voor Rudy’s sappige verhalen is deze aflevering de moeite waard. Maar Talitha en Chrysha gaan ook op zoek naar de levenslessen in Rudy’s verhalen. Wat heeft hij onderweg geleerd over het omgaan met de vooroordelen van andere mensen? En over die van zichzelf?

Dat een reis gekenmerkt wordt door bijzondere ontmoetingen en obstakels om te overwinnen, hebben Talitha en Chrysha ook ervaren. Zij vertellen over de dillema’s die nog steeds onlosmakelijk verbonden lijken te zijn aan het hebben van een missie én een kleur.

3 redenen om te luisteren:

  • Luister hoe het afloopt met die douanebeambte en het crashen.
  • Ontdek hoe lang je moet oefenen als je naar Mekka wil fietsen.
  • Leer over tokenisme en de dilemma’s die het met zich meebrengt.
Portret natuurdocent Rudy van der Aar - Triodos Bank podcast beste collega

Meer over Rudy van der Aar

Rudy is behalve een begenadigd verhalenverteller, moslim en geoefend fietser ook natuurdocent en verbinder in de duurzame wereld. Wat hem betreft is de natuur een schepping waar wij van mogen van genieten én waar we zuinig op moeten zijn. Tijdens zijn duurzame bedevaart besefte hij steeds meer dat er meer natuur in de mens komen dan andersom. En daarom hoopt Rudy dat via de Zaanse Tuin, een nieuwe educatie/belevingstuin die hij met twee partijen opricht, vooral kinderen het juiste gevoel mee krijgen om zich meer verbonden met de natuur te voelen.

Extra inspiratie van Rudy, Chrysha en Talitha bij deze aflevering

> Green Deen (boek)
> Biggest Little Farm (documentaire)
> Kiss the Ground (documentaire)
> How to Raise a Wild Child van Scott Sampson (boek)

Wil je deze video zien?

Wil je deze video zien?

Cookies zijn nodig om deze video te tonen. Lees er meer over in onze Privacyverklaring

Begrip uitgelegd

Tokenisme

Een actie, handeling of gewoonte waarbij één persoon of een klein aantal mensen uit een ondervertegenwoordigde groep wordt aangenomen bij een organisatie, of gevraagd om ergens aan deel te nemen, om de indruk te wekken dat er sprake is van diversiteit. Hierdoor komt er druk te liggen bij de persoon in kwestie om een grotere groep te moeten vertegenwoordigen en altijd goed te moeten presteren.

> Ontdek alle afleveringen van 'Beste collega,'