Je podium vinden, je uitspreken. Het kan ontzettend spannend zijn, maar het is zó belangrijk om verbinding te maken met andere mensen. Chrysha, Talitha en Shishani hebben elk hun eigen ervaringen. Chrysha in het bankwezen, Talitha in de media en als ondernemer en Shishani als kunstenaar en zangeres. Waar ze het over eens zijn: het begint met bewustzijn wanneer je verandering wilt en de norm wil ‘bevechten’.

In hun gesprek staat het verhaal van singer songwriter Shishani Vranckx centraal. Tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, en geboren in Namibië. Een bijzondere gast, omdat Chrysha en Shishani elkaar kennen uit hun studietijd. Daar viel het Chrysha al op dat Shishani op een missie was om een podium voor zichzelf te creëren. Nu ze beiden hun stem laten horen, kunnen ze eindelijk ervaringen uitwisselen, kwetsbaarheden bespreken en opnieuw verbinding zoeken.

3 redenen om te luisteren:

  • Talitha en Chrysha vertellen waarom zij deze podcast hebben gemaakt.
  • Shishani geeft een snelcursus intersectionaliteit.
  • Chrysha leest voor uit haar blog waarmee ze collega’s aan het denken zette.

 

Portret singer songwriter Shishani Vranckx podcast beste collega triodos bank

Meer over Shishani Vranckx

Als je wil weten wie Shishani is, moet je eigenlijk zo snel mogelijk naar Spotify. Ze is hier te vinden onder haar eigen naam. Ook is zij onderdeel van de groepen Namibian Tales, Shakuar en Miss Catharsis. Muziek met een mix van culturen, stijlen en diverse talenten. Haar biculturele achtergrond, en achtergrond in muziekwetenschap en antropologie zorgt voor een veelzijdigheid waar geen label aan te koppelen valt. Gewoon luisteren dus! Bekijk haar website om op de hoogte te blijven van projecten of volg Shishani op Instagram.

Wil je deze video zien?

Wil je deze video zien?

Cookies zijn nodig om deze video te tonen. Lees er meer over in onze Privacyverklaring

Extra inspiratie van Shishani, Chrysha en Talitha bij deze aflevering

> Born a crime van Trevor Noah (boek)
> Witte onschuld van Gloria Wekker (boek) 
> Me and White Supremacy van Layla Saad (boek)

Begrip uitgelegd

Intersectionaliteit

Een raamwerk, bedacht door Kimberlé Crenshaw, om te begrijpen of verschillende aspecten van iemands sociale en politieke identiteiten (geslacht, klasse, uiterlijk, gender (expressie), etniciteit etc.) worden gecombineerd waardoor unieke vormen van discriminatie en voorrecht ontstaan.

Wil je deze video zien?

Wil je deze video zien?

Cookies zijn nodig om deze video te tonen. Lees er meer over in onze Privacyverklaring

> Ontdek alle afleveringen van 'Beste collega,'