1. Charlie + Mary

Charlie + Mary hebben twee conceptstores in Amsterdam. Eén in het hartje van de Pijp en de andere in de Hallen in Amsterdam-West. Hier vind je jonge, internationaal georiënteerde modelabels voor mannen en vrouwen die op eerlijke wijze en van duurzame materialen zijn geproduceerd.

CharlieMarie

Meer over Charlie + Mary:
> Lees het artikel ‘Hoe duurzame kleding een verhaal vertelt’ op De Kleur van Geld
> Ga naar de webshop van Charlie + Mary

2. Sukha

Bij dit kleine warenhuis – op steenworp afstand van het Centraal Station Amsterdam – vind je zeer uiteenlopende, handgemaakte producten van eigen label. Deze producten worden gemaakt van natuurlijke materialen als hout, wol, linnen, katoen, Lokta en kasjmier. Sukha richt zich op tijdloze ontwerpen gemaakt van uitstekende kwaliteit. Zo gaat bijvoorbeeld de kleding lang mee en is het daarom niet nodig om de collectie ieder seizoen te wijzigen.

Meer over Sukha:
> Lees het artikel ‘Slingers met liefde’ op De Kleur van Geld
> Ga naar de webshop van Sukha

3. Atelier de l’Armée

Atelier de l’Armée maakt handgemaakte tassen, lederwaren en vintage kleding voor heren. De producten zijn zo gemaakt dat ze lang mee gaan.

Atelier de lArmée

Meer over Atelier de l’Armée:
> Ga naar de webshop van Atelier de l’Armée

4. Dick Moby

Dick Moby is ontstaan tijdens een surftrip aan de andere kant van de wereld, vanuit een passie voor surfen en watersport en een onvrede over de hoeveelheid plastic die je aantreft op stranden wereldwijd. Vanuit hun atelier in het Amsterdamse Volkshotel willen Tim Holland en Robbert Wefers Bettink laten zien dat plastic op een betere manier gebruikt kan worden, door er kwalitatief hoogwaardige en duurzame brillen van te maken.

Dick Moby

Meer over Dick Moby:
> Lees ‘Hoe Dick Moby plastic afval bestrijdt met brillen’
> Ga naar de webshop van Dick Moby

En kijk ook eens naar Goodbrandz
Weliswaar geen onderneming waar je kleding kunt kopen, maar wel een platform om duurzame mode beter vindbaar te maken. Iets wat wij met Buy the Change natuurlijk alleen maar kunnen toejuichen.

Goodbrandz richt zich als mode-agentschap, importeur en pr-bureau op het zichtbaar maken van duurzame mode. Daarnaast is Goodbranz initiator van de Dutch Sustainable Fashion Week.