Zorgboerderij De Ripen

Nije Beets, Nederlandwww.deripen.nl
Triodos Bank Nederland
SectorZorg

In het bijzondere Friese veengebied tussen Nij Beets en Aldeboarn ligt Zorgboerderij de Ripen. Hier verzorgen Tineke de Vries en Paul Roorda dagbesteding voor mensen met een beperking in de breedste zin van het woord. Allerlei dieren, een moestuin met plantenkas, een paardrijbak, twee appartementen voor gasten, enkele kampeerplekken, een buitenkeuken en een groot terras (theetuin) maken deel uit van deze boerderij. Het is een groene en gezellige plek waar het goed toeven is. Niet alleen voor de hulpboeren, maar ook voor gasten en bezoekers. Een plek van ontmoeten en meedoen.


In de natuurlijke omgeving van de boerderij doen de hulpboeren – in hun eigen tempo en op hun eigen manier – datgene wat ze leuk vinden. Ze koken met de onbespoten groenten uit de moestuin, maaien het gras, vangen de mollen, verzorgen de dieren en maken mooie voorwerpen in de grote klusruimte.


Ontmoeten is belangrijk bij De Ripen. Er wordt niet alleen op de boerderij gewerkt. Zo helpen de mensen van De Ripen de buren in de tuin bij de fruitoogst of we werken ze in het plaatselijke buitenbad. Daarnaast bieden ze teamdagen aan, stellen de binnen- en buitenruimte beschikbaar voor een cursus of een familiefeest en 's zomers ontvangen ze gasten in het B&B en de kampeerplek.