Stichting Minhaj-ul-Quran International Netherlands

Den Haag, Nederlandwww.minhaj.nl/
Meefinancierende Business UnitTriodos Bank Nederland
SectorLevensbeschouwing

Stichting Minhaj-ul-Quran NL is een veelzijdige islamitische organisatie, die zich in Nederland inzet voor het verspreiden van de boodschap van liefde, vrede en kennis. Dit doet de stichting door middel van humanitaire, educatieve, spirituele, culturele en maatschappelijke activiteiten. Voorbeelden van projecten zijn taalstudies, literatuurcursussen, vieringen van hoogtijdagen, culturele festiviteiten en anti-radicaliseringsseminars. De stichting is landelijk actief en internationaal vertegenwoordigd in de wereldwijde NGO Minhaj-ul-Quran International. De doelgroep is tweeledig: enerzijds de Pakistaanse migrantenfamilies en anderzijds multiculturele jongeren uit met name Zuid-Holland.


Stichting Minhaj heeft samengewerkt met het Clingendael Instituut, Leiden Universiteit, International Centre for Counter-Terrorism, Gemeente Den Haag en Erasmus Universiteit Rotterdam.


Stichting Minhaj levert een duurzame bijdrage aan de maatschappij door te investeren in mensen en hun rol in de maatschappij, waarbij de nadruk ligt op emancipatie, verbinding en educatie.