Specialisterren

Utrecht, Nederlandspecialisterren.nl/
Triodos Bank Nederland
SectorProfessionele diensten

Specialisterren heeft als missie om op een maatschappelijk en economisch duurzame manier ict-diensten te leveren met medewerkers met autisme. Bij Specialisterren verrichten medewerkers met een vorm van autisme testwerk. Deze medewerkers doen het testwerk bewezen sneller dan andere testers. Testwerk en autisme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden binnen de onderneming.


Oprichter Sjoerd van der Maaden ontwikkelde het idee voor Specialisterren na een zeilreis rond de wereld met zijn gezin. Zijn jongste zoon met een vorm van autisme bleek zich aan boord gedurende dat jaar ontzettend goed te ontwikkelen. Zo ontstond het idee voor Specialisterren en het bedrijfsconcept om mensen met autisme hun kwaliteiten optimaal te laten ontwikkelen. Dat betekent niet deze mensen pamperen en apart zetten, maar de werkplek en –instructies inrichten op de beperking van mensen om zo hun kwaliteiten naar voren te laten komen.


In 2010 startte Specialisterren met negen mensen. Medio 2017 werken er bijna 30 testoperators, testengineers en testanalisten met autisme.