Odessa

Amsterdam, Nederlandwww.odessa.amsterdam
Triodos Bank Nederland
SectorKunst en cultuur

Op de Odessa, voorheen een feestschip, proberen de ondernemers 'uitgaan' een nieuwe betekenis te geven. Het schip is door de nieuwe eigenaar overgenomen en verbouwd. In de lente 2016 is de Odessa gestart als drijvend platform voor een bewust en kunstminnend publiek. De Odessa gaat over bewustzijn, bevrijding en verbinding met andere bezoekers.


Odessa biedt een gevarieerd programma dat onder anderen bestaat uit yogalessen, dansmeditatie, live muziek en performances. Tijdens en na de activiteiten kunnen de bezoekers ontspannen op het spa-dek; een sauna en hot tub, gelegen tussen de planten en bloemen. Voor bewuste ondernemers en organisaties is de Odessa een prachtige plek voor bedrijfsevenementen of productpresentaties.

De nieuwe inrichting van het schip is heel bijzonder. Zo is voor de omheining gebruik gemaakt van duurzaam bamboe en gevlochten, levende wilgentakken. Ook hebben verschillende lokale kunstenaars, tevens vaste bezoekers van de Odessa, hun bijdrage geleverd aan de inrichting.


Het eten is overwegend veganistisch en wordt met aandacht bereid uit lokale en biologische ingrediënten. Dat geldt ook voor de drankjes, die ter plekke worden samengesteld en allemaal alcoholvrij zijn.

De Odessa is een unieke plek en thuisbasis voor een gemeenschap van mensen die kiezen voor een bewuste vorm van leven.