De Ridammerhoeve

Amstelveen, Nederlandwww.geitenboerderij.nl/
Triodos Bank Nederland
SectorBiologische landbouw

De initiatiefnemers van De Ridammerhoeve hebben vroeger ontwikkelingswerk in Zambia en Pakistan gedaan. Daar zijn hun eerste ideeën voor een toegankelijke geitenboerderij ontstaan. Mensen weer bewust maken van de oorsprong van hun voedsel was de insteek. En het Amsterdamse Bos werd de plek waar zij hun plannen konden realiseren.


De Ridammerhoeve is nu een bekende biologisch-dynamische geitenboerderij. Het bedrijf bestaat verder uit een kaasmakerij, kinderboerderij/speeltuin, pluimveehouderij, boerderijwinkel en een gezellige lunchroom met terras. Daar kun je bijvoorbeeld genieten van een heerlijke geitencappuccino. Ook het ijs is van geitenmelk.


Er is op De Ridammerhoeve ruimte voor educatieve activiteiten. Kinderen krijgen hier een realistisch beeld van de oorsprong van voedsel, de landbouw, de natuur en hun omgeving. Kinderen leren door te beleven: ze kunnen zelf ruiken, ervaren en voelen hoe het er op een boerderij aan toe gaat. Zo leggen ze een relatie tussen het boerenwerk en het dagelijkse eten op hun bord.