Vanaf 1 maart 2023 ontvangen particuliere klanten van Triodos Bank 0,45% rente over de eerste € 50.000 van hun spaartegoed, daarboven wordt de rente 0,30%. Kijk hier voor een volledig overzicht van alle rentes op onze spaarrekeningen en spaardeposito’s.

Hoe komt de rente tot stand?

De rentes die Triodos Bank hanteert zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder de renteniveaus op internationale kapitaal- en geldmarkten, concurrentieverhoudingen en de balans tussen het realiseren van duurzame impact en de vergoeding op toevertrouwde middelen. 

Bij Triodos Bank werkt geld aan verandering

Door te bankieren bij Triodos Bank draag je bij aan positieve verandering van onze samenleving. Triodos Bank gebruikt spaargeld uitsluitend om leningen aan duurzame ondernemers en om groene en biobased hypotheken aan particuliere klanten te verstrekken.

Duurzame impact van spaargeld

Klanten van Triodos Bank zien op individueel niveau in hun app de impact die hun spaargeld via kredietverlening genereert. Daarnaast krijgen klanten in de app ook informatie over duurzame ondernemers en projecten die dankzij de spaar- en beleggingsklanten van Triodos zijn gefinancierd. Kijk op Mijn Geld Gaat Goed om te zien welke ondernemers en projecten we financieren.