Omdat Triodos Bank de missie nastreeft om geld te laten werken voor positieve sociale, ecologische en culturele veranderingen, is er behoefte aan een goed begrip van de sociale en economische context waarin de bank opereert.

Hans Stegeman en zijn team richten zich op economisch onderzoek, analyses en thought leadership rondom de werking van onze economie en de samenleving en hoe die met elkaar interacteren. Zowel voor de bankactiviteiten van Triodos in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland als de in Nederland gevestigde beleggingstak die wereldwijd actief is. Hans zal de leiding nemen over de impactstrategie van Triodos Bank en bijdragen aan de visie van Triodos Bank op de noodzakelijke maatschappelijke transities en langetermijndoelstellingen.

Jacco Minnaar, Chief Commercial Officer: “Wij geloven dat de wereldeconomie moet passen binnen de planetaire grenzen, en tegelijkertijd alle mensen de mogelijkheden en middelen moet bieden om een volwaardig leven te leiden. Dit vereist een diepgaande systemische transformatie. Om bij te dragen aan deze transformatie en weloverwogen beslissingen te nemen, moeten we continu nadenken over wat nodig is. Deze rol past een hoofdeconoom en we zijn erg blij dat Hans Stegeman deze verantwoordelijkheid op zich neemt.”

Voor zijn benoeming tot hoofdeconoom werkte Hans Stegeman als Chief Investment Strategist bij Triodos Investment Management. Hij heeft een lange staat van dienst in onderzoek en in de financiële sector. Voordat hij in 2017 bij Triodos Investment Management in dienst trad, werkte hij bij de Rabobank in verschillende functies, onder andere als Chief Economist Nederland. Hans begon zijn loopbaan bij het Centraal Planbureau (CPB).